Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

4 tips voor het afsluiten van een uitvaartverzekering

Een begrafenis of een crematie kost veel geld. Maar als u de financiële zorg voor uw uitvaart nu alvast regelt, kunt u daarna weer verder gaan met genieten van het leven. Maar waar moet je rekening mee houden? 4 praktische tips!

#1 Lees goed de polisvoorwaarden van de uitvaartverzekering
Bij het kiezen van een uitvaartverzekering is het verstandig om goed de polisvoorwaarden van de verschillende producten te bekijken. Let op de volgende dingen bij het lezen van de voorwaarden:

  • Wilt u een uitvaartverzekering met een looptijd van 20 jaar of 30 jaar?
  • Tot welke leeftijd wilt u premie betalen? U kunt vaak kiezen om tot uw 65e, 80e of 85e premie te betalen.
  • Zijn uw kinderen gratis meeverzekerd? En tot welke leeftijd?
  • Heeft u de keuzevrijheid om overal in Nederland uw uitvaart te laten verzorgen? Of is er geen keuzevrijheid en bent u verplicht om te kiezen voor een uitvaartondernemer en uitvaartlocatie aangesloten bij uw verzekeraar?


#2 De kosten voor een begrafenis of crematie verschillen per gemeente
Uitvaartondernemers rekenen ieder eigen prijzen en tarieven. Maar voor een graf moeten ook grafrechten worden betaald. Wist u dat  grafrechten verschillen per gemeente? Een graf in Hoogezand-Sappemeer kost bijvoorbeeld 735 euro, terwijl een plekje op het Esserveld in Groningen, 15 kilometer verderop, bijna 10 keer zo duur is.

#3 Denk na over uw uitvaartwensen
Wilt u een begrafenis of een crematie? Een rouwstoet en rouwkaarten? Denkt u aan een uitvaart met  alleen naaste familie? Of zijn er juist veel mensen op uw uitvaart? Probeer zo uitgebreid mogelijk uw uitvaartwensen vast te leggen op papier of vul online een  uitvaartwensen  formulier in. Hiermee legt u snel en eenvoudig uw uitvaartwensen vast.

#4 Uitvaartkosten stijgen jaarlijks door inflatie
De kosten voor een uitvaart in Nederland stijgen jaarlijks met enkele procenten.  Volgens uitvaartverzekeraars stijgen uitvaartkosten in 2016 met gemiddeld 3% per jaar.

Een stijging van 3% per jaar betekent bijvoorbeeld dat een uitvaart van € 8.500 over 40 jaar € 27.700 euro kost.
Uitvaartverzekeraars  bieden in de meeste gevallen de keuze om uw premie aan te passen op prijsstijgingen. Dit heet indexatie. U betaalt dan jaarlijks of maandelijks meer premie, zodat uw polis dezelfde kosten blijft dekken. 

Bericht afkomstig van Yarden

Deel dit bericht

Verzekering al vanaf €6,50 p/m

De totale kosten van een uitvaart bedragen tegenwoordig al gauw meer dan

bel ons: (0184) 41 69 99
mail ons: info@onderlingfonds.nl

Onderling Fonds
Antwoordnummer 816
3350 VD Sliedrecht

Contact
(0184) 41 69 99
info@onderlingfonds.nl

Ontwerp en realisatie: Impuls