Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

Mededeling aan alle Leden van OFS 

Betreft: Overgang naar Natura-Sommenverzekeraar onder Vrijstelling

Geachte leden,

Wij willen u informeren over een belangrijke beslissing die is genomen tijdens de ledenvergadering op 28 mei 2024. De leden hebben gekozen voor de overgang van OFS naar een natura-sommenverzekeraar onder de vrijstelling van de vergunningsplicht, zoals beschreven door De Nederlandsche Bank (DNB).

Overgang naar Natura-Sommenverzekeraar
De overgang naar een natura-sommenverzekeraar betekent dat wij onze bestaande verzekeringsproducten zullen aanpassen om te voldoen aan de eisen van de vrijstellingsregeling. Dit houdt in dat wij alleen geldelijke uitkeringen doen na overlegging van facturen gerelateerd aan de uitvaart.

Aanwijzing van DNB
DNB heeft onze keuze beoordeeld en heeft een officiële aanwijzing gegeven om de overgang soepel en volgens de wettelijke eisen te laten verlopen. De aanwijzing van DNB omvat de volgende maatregelen:

  • Geen Nieuwe Leden: Totdat de overgang volledig is voltooid, zal OFS geen nieuwe leden accepteren. Dit betekent dat wij tijdelijk geen nieuwe verzekeringsaanvragen zullen verwerken.

  • Volledige Productiestop: OFS voert een volledige productiestop uit. Dit houdt in dat wij tijdelijk geen nieuwe verzekeringsproducten aanbieden of wijzigingen aan bestaande polissen doorvoeren.

Deze maatregelen blijven van kracht totdat de gedragslijnen sub A en B aantoonbaar en tijdig zijn uitgevoerd. Dit houdt in dat wij de nodige stappen moeten nemen om de overgang naar de natura-sommenverzekering volledig en conform de wettelijke vereisten te voltooien.

Volgende stappen
Wij werken momenteel hard aan de implementatie van deze overgang en zorgen ervoor dat alle benodigde wijzigingen tijdig en correct worden uitgevoerd. U kunt erop vertrouwen dat wij u op de hoogte zullen houden van de voortgang en verdere stappen.

Vragen en contact

Indien u vragen heeft of meer informatie wenst over deze overgang, kunt u contact opnemen.

Wij danken u voor uw begrip en medewerking.

De totale kosten van een uitvaart bedragen tegenwoordig al gauw meer dan

bel ons: (0184) 41 69 99
mail ons: info@onderlingfonds.nl

Onderling Fonds
Antwoordnummer 816
3350 VD Sliedrecht

Contact
(0184) 41 69 99
info@onderlingfonds.nl

Ontwerp en realisatie: Impuls